ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині 11-річна дівчинка народила дитину від 65-річного ґвалтівника

На Прикарпатті судять пенсіонера-ґвалтівника 11-річної дівчинки, яка народила від нього дитину.

Від січня по серпень 2018 року 65-річний одружений чоловік періодично вступав у статеві зносини з 11-річною дівчинкою, яка у вихідні проживала з подружжям. За показами потерпілої, злочинні дії підозрюваний вчиняв в час, коли його дружина йшла до церкви. У результаті дівчинка завагітніла і в грудні 2018 року народила дитину на 34 тижні вагітності (експертизою факт батьківства підтверджений), повідомляє пресслужба Івано-Франківського апеляційного суду. 

Причетність підозрюваного до вчинення інкримінованого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 156 КК України підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами: протоколом допиту малолітньої потерпілої, протоколом допиту свідка, висновком психолого-психіатричної експертизи малолітньої, висновком судової молекулярно-генетичної експертизи та іншими матеріалами кримінального провадження в їх сукупності. 

Підозрюваний визнав тільки один випадок статевих зносин.

13 січня 2021 року  65-річному чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України. Ухвалою слідчого судді місцевого суду 13 січня 2021 року підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів. Захисник підозрюваного оскаржив ухвалу в апеляційному суді і просив визначити інший запобіжний захід ніж тримання під вартою. 

Ухвалою колегією суддів від 26 січня 2021 року апеляційну скаргу адвоката, що діє в інтересах підозрюваного, залишено без задоволення. 

Ухвалу слідчого судді місцевого суду від 13 січня 2021 року залишено без змін. 

Як зазначається, ухвала набрала законної сили з моменту її проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Фото ілюстративне

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.