ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Дністрі браконьєр, який ловив червонокнижну рибу, завдав збитки на понад 4 тис грн

Ввечері 1 листопада рибінспектори поблизу села Золота Липа Тлумацького району затримали браконьєра.

Місцевий мешканець ловив рибу 200-метровою сіткою, повідоляє Івано-Франківський Рибпатруль.

В його улові на момент затримання були: головень – 40 шт., марена (червонокнижний вид) – 7 шт., підуст – 5 шт., окунь – 2 шт., по одному екземпляру сома, щуки, рибця та ляща. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 31 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 4384 грн.

На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). А за незаконний вилов червонокнижної марени – адмінпротокол за ст. 90 КУпАП (знищення, незаконне вилучення з природного середовища видів, занесених до Червоної книги України).

Матеріали справи готуються для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушення – можливе порушення кримінального провадження.

«Закликаю всіх рибалок дотримуватись вимог та положень Правил любительського і спортивного рибальства. Рибпатруль викриватиме та притягуватиме до відповідальності тих хапуг, які прагнуть будь-що отримати зиск від риболовлі, перетворюючи хобі на дохідний промисел», – зазначив в.о. начальника відомства Ігор Корсун.