ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Митниця перераховує до бюджету близько 1 млрд грн кожного робочого дня

Незважаючи на спад ділової активності на початку року, в січні цьогоріч Державна митна служба України перерахувала до бюджету 21,6 мільярдів гривень. А вже в перші дні лютого щоденні платежі сягнули 2.1 млрд грн.

Про це інформує пресслужба Державної митної служби України.

За результатами роботи, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, більше, ніж вдвічі збільшились обсяги декларування мобільних телефонів, взуття, комп’ютерної техніки тощо.

При цьому Україна продовжує зменшувати ставки мита на товари європейського походження в рамках виконання Угоди про Асоціацію з ЄС (з цього року середньоарифметична ставка мита становить 0,459 %) і митниця надає відповідні преференції українським імпортерам.

За рахунок контролю за визначенням митної вартості рівень митної вартості оподатковуваного імпорту збільшився на 6 %, у порівнянні з січнем 2019 року. 

Читайте також: Митний пост "Коломия" увійшов до складу Галицької митниці

 

"Укріплення гривні та падіння цін на сировинні товари не сприяли виконанню бюджетного розпису на січень, оподатковуваний імпорт, в порівнянні з січнем 2019 року, зменшився на 5,3 %. Проте, ми  очікуємо пожвавлення зовнішньоекономічної активності у лютому та відповідний ріст надходжень до державного бюджету", – зазначив очільник Держмитслужби Максим Нефьодов.