ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Міськрада звертає увагу коломиян на необхідність укладення договорів на вивіз сміття

Коломийська міська рада звертає увагу жителів на необхідність укладення договорів на вивіз сміття.

Часто коломияни та гості міста спостерігають неприємну картину переповнених вуличних урн. І попри те, що комунальні служби щодня вранці вивозять сміття, уже через кілька годин об’ємні пакети із домашнім непотребом знову залишають просто на тротуарі біля смітника, йдеться на сайті міськради.

Як зазначається, проблема в тому, що багато мешканців не уклали договір на вивезення сміття, а свої побутові відходи викидають у невеликі вуличні баки, які не призначені для цього. Такі дії – адміністративне правопорушення, і за це передбачена відповідальність (ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Це питання на особливому контролі у міської ради. Тож відділ муніципальної інспекції відтепер вживатиме жорсткіших заходів та притягатиме порушників до відповідальності

Відповідно до ст.35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

"Просимо коломиян з розумінням поставитися до перевірок відділу муніципальної інспекції на наявність договорів на вивезення сміття. Будьмо відповідальними", - йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.