ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Міські голови Коломиї років Незалежності підтримали Андрія Іванчука

Очільники Коломиї останніх 20 років пояснили, чому висловили свою підтримку кандидату в народні депутати Андрієві Іванчуку.

На День Конституції України відбулося засідання клубу мерів Коломиї, до якого входять очільники нашого міста часів незалежності.

Після дискусії клуб мерів, а це Віктор Корчинський, Ігор Довганюк, Юрій Овчаренко та Ігор Слюзар, підтримали Андрія Іванчука на виборах до парламенту.

На початку Андрій Іванчук закцентував увагу на тому, що вперше йде до Ради по мажоритарному округу та наголосив, що цей шлях значно відрізняється від обрання за партійними списками. Він важчий та відповідальніший, адже тут кандидат має отримати мандат довіри від місцевої громади та зобов’язується втілювати в життя ті завдання, які перед ним ця громада ставить.

"Як кандидат по мажоритарному окрузі, – каже Андрій Іванчук, – свою програму я будую на двох принципах. Перший: проблем дійсно багато, всі одразу вирішити неможливо. Тому ефективний в такій ситуації є так званий "принцип вузького місця". Ми повинні вибрати найбільшу проблему і кинути на її вирішення весь час та ресурс. Як правило, з вирішенням цієї проблеми паралельно вирішуються і багато інших".

Для Коломиї, переконаний пан Іванчук, найактуальнішою проблемою є дороги, і тому обіцяє докласти максимум зусиль для її вирішення.

Другий принцип – той, що у кожної громади – своя найважча проблема. Тому з кожною громадою слід працювати окремо. Андрій Іванчук нагадав, що вже підписана Угода про співпрацю з коломийською громадою і йде підготовка та підписання таких угод з іншими місцевими громадами Коломийщини та Городенківщини.

Далі слово мав Ігор Довганюк. Він сказав, що підписання угоди між кандидатом Іванчуком та громадою є хорошою ініціативою, адже всю роботу потрібно планувати.

 

Що стосується тактичних планів, каже пан Довганюк, тут вже багато робиться: сприяння виділенню коштів на округ, будівництво басейну, ініціатива Андрія Іванчука та фонду "Покуття" щодо відновлення церкви Благовіщення та будівництво дзвіниці біля церкви Йосафата. Однак, окрім тактики, є стратегія, і, як зауважив Ігор Довганюк, саме цій сфері варто приділити увагу. Зокрема, йдеться про залучення іноземних інвестицій. На думку пана Ігоря, варто звернутися до українців з-за кордону з пропозицією інвестувати в Коломию.

Наступним слово взяв Віктор Корчинський. Він сказав, що проблеми Коломиї тісно переплітаються з проблемами держави – війна, стан економіки, соціальна напруга. Однак усі проблеми можна вирішити, переконаний пан Віктор. Для цього потрібна ідея або ж план, який об’єднає усіх. Як приклад, він навів 2000 рік, коли перед фестивалем проводилася масштабна реконструкція міста. Тоді, попри гострі політичні конфлікти серед депутатського корпусу, задля мети вдавалося обходити усі гострі кути.

Крім цього, Віктор Корчинський торкнувся теми виборів. Кандидатів, каже він, багато. Однак при виборі коломияни мають керуватися певними критеріями, а саме, що людина вже зробила і що планує на майбутнє. Дуже важливо, щоб Коломию у Верховній Раді представляла фахова людина, яка знає, як написати текст закону, провести його через сесійний зал і втілити закон у життя.

Після нього в дискусію вступив Юрій Овчаренко. Свою промову він почав з того, що в кожного мера, коли він приступав до керування містом, були свої мрії. "Однією з моїх мрій, – каже пан Юрій, – було розвантажити центр. У нас чудове в плані архітектури середмістя, яке руйнується через активний транспортний рух. Планувалося з’єднати дорогу з Чернівців із Вербізьким мостом через вулиці Миколайчука, Міцкевича, Старицького та Атаманюка. Було безліч поїздок до Києва у Верховну Раду, уряд, "Укравтодор", однак результату вони не дали жодного. І тоді, – каже Юрій Овчаренко, – я відчув, що міський голова не має жодної можливості донести до влади про потреби та проблеми громади, яку очолює".

"Зараз ситуація відрізняється кардинально, – продовжує пан Юрій. – Діюча міська влада має людину, до якої можна звернутися і яка обов’язково відреагує та допоможе. Андрій Іванчук багато вже зробив для міста, розпочато багато нових проектів, які слід довести до кінця".

Погодився з Юрієм Овчаренком і діючий міський голова Ігор Слюзар, який працює міським головою вже 9 років і, як каже, має з чим порівняти. У 2010 р. мажоритарного кандидата не було, у 2012 р. обрали Олеся Донія, який за свою каденцію був у Коломиї тричі.

"Що б не говорили, – продовжує пан Ігор, – але в Україні така система влади, що лобізм місцевих громад у вищих ешелонах влади просто необхідний. Без цього отримати державні кошти на розвиток громади чи перемогти в якійсь державній програмі – неможливо. Тепер ситуація дійсно змінилася, завдяки Андрієві Іванчуку, який, хоч і не був мажоритарним депутатом, максимально лобіював інтереси Коломиї в Києві, – розповідає діючий міський голова. – Серед найвідчутніших результатів допомоги народного депутата – отримання кредиту Світового банку для заміни гнилого водогону; добудова поліклініки та закупівля на 100 мільйонів гривень медобладнання до неї; зведення дамби на річці Прут; 50 мільйонів гривень на збільшення потужності очисних споруд та, звичайно, 100 мільйонів на початок будівництва басейну. Багато проектів розпочато і життєво важливо їх завершити", – резюмував Ігор Слюзар.

На ці слова відреагував Андрій Іванчук. Депутат каже, що бажання закінчити все, що було розпочато, і стало головним мотивом при прийнятті рішення йти у Верховну Раду від нашого виборчого округу.

АВТОР: Віктор ФІТЬО

Читайте також:  Хто такий Андрій Іванчук: які закони написав та до яких реформ долучився.