ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Міжнародна організація закликала залишати школи в Україні відкритими якомога довше

ЮНІСЕФ закликав уряд та місцеві органи влади зробити все можливе, щоб школи в Україні залишалися відкритими у новому навчальному році. Відповідну заяву опублікували на офіційному сайті організації.

Міжнародні експерти рекомендують закривати навчальні заклади на карантин в останню чергу та відкривати найпершими. Це дасть змогу забезпечити якісну освіту для більш ніж 4,2 млн українських школярів. В організації вважають, що цієї мети можна досягти шляхом прискорення вакцинації проти COVID-19, особливо серед освітян та батьків, та посилення заходів безпеки.

«Вакцинація вчителів та батьків має вирішальне значення для того, щоб школи залишалися відкритими. Так само важливо, щоб діти були щеплені проти інших захворювань відповідно до національного календаря профілактичних щеплень. Ми знаємо, що вакцини ефективні й рятують життя.

Зараз як ніколи вакцинація є вирішальним фактором у забезпеченні безперебійної роботи та безпеки наших шкіл для кожної дитини», — наголосив Мурат Шахін, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.