ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Менш як за 2 тижні у трьох ОТГ на Коломийщині відбудуться перші вибори

Як писало "Дзеркало", 22 грудня  у трьох  ОТГ  - Гвіздецькій, Підгайчиківській та Корницькій - відбудуться перші вибори депутатів  місцевих рад  та відповідних селищного, сільських голів.

У зв'язку з цим 7 грудня у залі засідань Коломийської РДА  відбулось навчання для членів дільничних виборчих комісій з питань уточнення попереднього списку виборців, повідомляє пресслужба РДА.

Під час навчання начальник відділу ведення Держреєстру виборців апарату РДА Олег Галькович проінформував присутніх про порядок уточнення попереднього списку виборців та внесення змін до нього відповідно до роз’яснення щодо складання та уточнення списків виборців для підготовки і проведення голосування з місцевих виборів.

Також відділ ведення Держ реєстру виборців апарату РДА передав дільничним виборчим комісіям попередні списки виборців та іменні запрошення виборцям.

Дільничні виборчі комісії до 11 грудня 2019 року (включно) надсилають, або доставляють в інший спосіб кожному виборцю іменне запрошення.

Якщо в запрошеннях є помилка або виборець не отримав запрошення,  необхідно перевірити своє внесення або свої дані в попередньому списку виборців. Списки виборців знаходяться в приміщеннях дільничних виборчих комісій.

Кожний виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Держреєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відмітки про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

Виборець подає заяву до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців щодо вищевказаних обставин. У разі, якщо виборець за станом здоров’я не може особисто подати заяву, відповідна виборча комісія за зверненням такого виборця зобов’язана забезпечити прийняття заяви у такого виборця в інший спосіб. До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують зазначені в ній відомості. Такі заяви можуть бути подані до 16 грудня 2019 року (включно). Заява, подана після зазначеного строку, залишається без розгляду.

Відділ ведення державного реєстру виборців апарату Коломийської райдержадміністрації знаходиться за адресою: м. Коломия, вул. Верещинського, 17, кабінет №8, тел. 4-79-14, 4-79-07.

Також, можна перевірити свої ідентифікаційні персональні дані за допомогою програмного ресурсу «Особистий кабінет виборця». Більше того, система дозволяє не тільки перевірити свої дані в реєстрі, але й повідомляє адресу виборчої дільниці. Посилання на програмний ресурс «Особистий кабінет виборців».