ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Медведчук програв "Справу Стуса"

Київський апеляційний суд 19 березня частково задовольнив апеляційну скаргу щодо заборони книжки «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані, яка вийшла у видавництві Vivat.

Так, рішення Дарницького районного суду міста Києва від 19 жовтня 2020 року про заборону розповсюдження книжки до усунення з неї інформації, що "порушує право Віктора Медведчука на повагу до честі та гідності", скасоване, повідомляє Історична правда.

Як розповів захисник Вахтанга Кіпіані, 27 позовних вимог Медведчука скасовано.

Втім залишили в силі лише одну позовну вимогу. Вона стосується фрази про припущення, що Медведчук був наданий і підтримуваний органами держбезпеки безпосередньо до процесу Василя Стуса.

"Іменем України винесено вже не ганебне рішення, а те, яке розставляє крапки в цій історії. Головне – критичне осмислення є, у книзі написана правда, суд зняв позивні вимоги Медведчука... Суд скасував рішення першої інстанції" – прокоментував Кіпіані.

До слова, сьогодні на засіданні проходили судові дебати. Водночас ні Медведчук, ні його адвокат Ігор Кириленко не прибули до суду. Суддя вирішив проводити засідання без представника відповідача, оскільки останній був належно поінформований про дату засідання.

ФОТОКОЛАЖ: ВАРТА1

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.