ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Масові заворушення неповнолітніх та небезпечні субкультури: прикарпатські ювенали проводять профілактичні уроки зі старшокласниками. ФОТО

В Україні набувають популярності нові підліткові рухи "Редан", "Антиредан" учасники яких влаштовують масові заворушення у містах. Днями такий захід намагалися провести і у Івано-Франківську.
Інформацію про масове зібрання неповнолітніх прикарпатські поліцейські виявили в мережі. Жодних повідомлень до правоохоронців не надходило. Утім одразу ж були орієнтовані всі наряди поліції. На щастя, жодних сутичок в обласному центрі не відбулось. Правоохоронці оперативно встановили майже усіх учасників зібрання, а їх більше сотні. Також встановили трьох організаторів, які поширювали повідомлення про збори. З усіма проведені профілактичні бесіди.
Прикарпатські ювенали застерігають, - популярні серед підлітків субкультури неабияк небезпечні, а їх поширення – штучне. Адже, як з’ясували правоохоронці, це російська інформаційно-психологічна операція. І їх мета дестабілізація внутрішньої ситуації в Україні.
 
Про небезпеку молодіжних субкультур прикарпатські поліцейські сьогодні розповідали старшокласникам Івано-Франківського ліцею №3. Понад 150 учнів ліцею дізнались про те, що популярний молодіжний рух, який культивує масові сутички, поширився у лютому цього року. У результаті однієї з таких бійок в москві загинуло двоє підлітків. А тепер російські спецслужби використовують цю методику для масових провокацій та заворушень на території український міст. Ювенали та кіберполіцейські оперативно відстежують ситуацію. Встановлюють джерела фінансування й адміністраторів інформаційних каналів, які повідомляють про масові зібрання. Від почутого учні були вражені.
На останок співробітники ювенальної превенції закликали старшокласників не піддаватися штучним закликам в соціальних мережах, які поширюють невідомі особи, та застерегли підлітків від необдуманих вчинків.
Поліція Прикарпаття закликає батьків проводити більше часу з дітьми. Адже деякі навіть не підозрюють, що її дитина належить до певної субкультури.
- Проявляйте терпіння, наполегливість, доброзичливість для уникнення емоційного дискомфорту, недовіри чи агресії з боку підлітка.
- Опановуйте Інтернет-технології, майте власний акаунт і станьте другом своїй дитині в соціальних мережах.
- «Познайомтеся» з її віртуальними друзями, звертайте увагу на фото й відео, що викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані;
ПАМ’ЯТАЙТЕ, що в зону ризику проявів деструктивної поведінки потрапляють підлітки, яким часто бракує батьківської уваги і підтримки. Тож бережіть своїх дітей та будьте їм друзями.