ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Маленькими кроками до великих звершень, або як без грошей придбати сучасну апаратуру для пологового будинку

Робити добрі справи – легко, якщо об’єд­натися навколо спільної мети. Так вважає команда громадської організації ''Вдихни життя''.

Нещодавно активісти завершили збір коштів на зручні та функціональні ліжка для пацієнтів дитячої лікарні в рамках акції ''М’яке життя для малого дитя'', а тиждень тому оголосили нову ціль – дороговартісний апарат для відділу гінекології Коломийського пологового будинку, про це інформує Дзеркало медіа.

''Ми з командою самоорганізувалися й оголосили новий збір коштів. Хочемо придбати апарат штучної вентиляції легенів, системи наркозу та монітор пацієнта з функцією капмографії'', - розповідає один із активістів Ігор Грицьків.

Такий апарат дасть більшу впевненість жінкам у тому, що гінекологічна операція пройде успішно.

''Ми бачимо в цьому дуже велику потребу, оскільки знаємо, що в Коломийському гінекологічному відділенні подібний апарат ще 1982 року випуску, - каже Ігор. – Його основний недолік у тому, що, коли він вимикається, лікар змушений качати грушу з певним інтервалом вручну замість того, щоб продовжувати операцію.''

Часто лікарі кажуть, що наркоз – це як політ у космос: коли чітко не бачиш даних про самопочуття людини, ніколи не знаєш, чим завершиться операція. Завдяки новому апарату в критичний момент лікарі матимуть змогу зреагувати вчасно, а не тоді, коли вже все дуже погано.

Для реалізації проєкту ''М’яке життя для малого дитя'' потрібно було 80 тисяч гривень, а зібрати вдалося 120 тисяч. Зараз 40 функціональних ліжок везуть із Італії. Наступний проєкт – установлення опалення в сиротинці сестри Вероніки. Замість необхідних 57 тисяч гривень, зібрали 75.

Тепер сума збору – 505 тисяч гривень. Завершити його планують до Нового року. Від початку акції отримали вже майже 50 тисяч гривень. Долучаються люди з різних областей та організацій, в тому числі з-за кордону. Зокрема, кошти пожертвував і відомий боксер Денис Берінчик.

Серед членів організації - мешканці Чернівців, Івано-Франківська та Коломиї. Всі вони допомагають не конкретному місту, а людям. У цьому – справжня цінність.

Реквізити для переказу коштів: 4149 4390 1730 9208 Грицьків Юлія Володимирівна 5168 7554 2699 9013

Костіль Андрій Дмитрович 4149 4390 1730 9216

Дроник Роман Дмитрович

БО Благодійний Фонд Вдихни життя IBAN UA433366770000026000052529369

 

Юлія МАРЦІНОВСЬКА