ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Маестро та його учні: Ярема Проців представив коломиянам виставку світлин. ФОТО

Виставка робіт найбільш титулованого на Прикарпатті коломийського фотохудожника Яреми Проціва разом з роботами учнів його фотошколи відкрилася в МЦ «Світовид».

Виставка проходить у рамках мистецького проєкту світлої пам’яті Михайла Петріва під назвою «Маестро та його учні».

Кілька слів про автора.

Ярема Проців більшу частину свого життя проживає в Коломиї, хоч виростав вІвано-Франківську. Художньою фотографією займається усе свідоме життя. На сьогодні він належить до Національної спілки фотохудожників України та міжнародної Федерації фотомистецтва. Нагороджений золотою та срібною медалями AFIAP, золотою медаллю PSA ( фотоасоціація США), Золотим трофеєм Гонконгу та Макао, срібною медаллю «Гаучо» (Аргентина), бронзовою медаллю КНР та низкою інших зарубіжних та вітчизняних відзнак. Він є учасником фотовиставок в Україні, Росії, міжнародних фотосалонів у 16 країнах світу.

В експозиції в «Світовиді» представлені як раніші його роботи, так і нові. Це переважно – серія жіночих та чоловічих модельних портретів, сфокусованих під особливим кутом зору в різному інтер’єрі. Кожна робота передає настрій, порух, хід думок персонажа. Менше, але також дуже насичено й настроєво представлені пейзажі. Друга частина експозиції – найкращі роботи учнів його фотостудії. Вплив майстра відчувається і в них.

Модерував експозицію мистецтвознавець Тарас Косович.

Андрій МАЛАЩУК