ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

MacBook Air 15 на чипі M2: кому сподобається модель

Ще з моменту презентації MacBook Air 15 маркетологи вважали, що модель стане максимально популярною серед користувачів. Їхні прогнози виявилися дійсно влучними — Макбук на чипі M2 став одним із найбільш продаваних у лінійці бренду.

Чим приваблює модель

Макбук Аір вражає своєю тонкістю та легкістю. Його товщина становить лише 1,15 см, а вага — 1,51 кг. Такий пристрій легко вміщується у звичайний рюкзак, не обтяжуючи його, що робить модель максимально вдалою для студентів та людей, чия діяльність безпосередньо пов'язана з мобільністю.

Ще одна беззаперечна перевага MacBook Air 15 — це дисплей. Його характеристики вражають: 

  • екран Liquid Retina з IPS-матрицею;
  • роздільна здатність 2880х1864 пікселів, щільність 221 ppi;
  • яскравість до 500 ніт, підтримка 1 млрд кольорів;
  • частота оновлення 60 Гц;
  • розмір діагоналі — 15 дюймів.

Це великий, легкий та тонкий ноутбук, аналогів якому на ринку немає. Тож якщо шукаєте щось мобільне та функціональне для себе, то варто звернути увагу саме на MacBook Air 15.

Порадує користувача і звучання. А все завдяки шести просторовим динамікам, розташованим всередині пристрою. Модель підтримує технології Spatial Audio та Dolby Atmos, що робить прослуховування музики чи перегляд фільмів дійсно якісним та комфортним.

Автономність та продуктивність

MacBook Air 15 за продуктивністю можна порівняти зі стаціонарним комп'ютером. Покупцям доступні дві версії:

  • базова: чип M2, вісім ядер CPU, пам'ять 8/256 Гб;
  • Pro: чип M2, 10 ядер GPU, 16 або 24 Гб оперативної пам'яті та 512 Гб внутрішнього сховища.

Базова версія буде актуальною для користувачів, чия діяльність пов'язана з роботою з текстовими документами чи пошуковими системами, а також для тих, хто любить дивитися відео на дійсно якісному екрані. Для комфортної роботи з вимогливими програмами ідеально підходить Макбук Про.

Автономність моделі сягає 18 годин. Такі вражаючі показники забезпечує акумулятор ємністю 66,5 Вт/год. Під гарантованою автономністю виробник розуміє безперервні навантаження на Макбук. Якщо ж використовувати пристрій у «лайтовому» режимі — перегляд відео, спілкування в месенджерах чи листування, робота з текстами, — час може суттєво збільшитися.

Головним бонусом чипу M2 є те, що продуктивність гаджета не зменшується, якщо він не підключений до електромережі. Це важливо для людей, які бажають не зменшувати темп роботи навіть у ті періоди, коли відбуваються вимкнення електроенергії.

Для кого створений MacBook Air 15 на чипі M2

Перша модель Air була випущена більше 15 років назад. Тож розробники вже мають неабиякий досвід та добре розуміють, що саме потрібно їхнім прихильникам. Тому Макбук Аір 15 можна назвати влучним поєднанням усіх мрій тих користувачів, які вибирають для роботи та відпочинку техніку бренду Apple.

Це компактна та портативна модель із великим дисплеєм та відмінною автономністю, яка може легко справитися з будь-якими завданнями: 

  • обробка фото пакетами;
  • монтаж 4K-відеороликів;
  • програмування;
  • робота з великими обсягами тексту;
  • одночасна робота в декількох програмах.

Сучасний та потужний процесор M2 легко витримує максимальне навантаження та гарантує плавну роботу.

Ще одна перевага MacBook Air 15 — актуальність на найближчі 4–5 років, тож протягом цього періоду не доведеться купувати новий робочий інструмент.