ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Корисні поради щодо вибору бронежилета

Основним компонентом бронезахисту бійця є бронежилет. Разом із шоломом він захищає його як від прямих попадань куль, так і від рикошетів та вибухових хвиль. Сучасний бронежилет купити можна на сайті українського виробника екіпірування Ukrarmor. Він характеризується легкістю, надійністю та функціональністю, що роблять його найважливішим елементом військового спорядження. Але перед придбанням засобу захисту необхідно розібратися з його особливостями.

Комплектація бронежилета

Сьогодні моделі бронежилета містять:

  • фронтальну та тильну бронеплити;
  • плитоноску.

 Бронеплити виготовляються зі сталі або кераміки, а їхнє основне завдання — «гасіння» куль і власне захист життя та здоров'я солдата. Для військових бронежилетів рекомендується вибирати плити IV-VI класу захисту, а вимоги можуть відрізнятися залежно від роду військ. 

Що стосується інших відмінностей, то бронеплита IV класу забезпечує захист від кулі калібром до 5,45 мм та масою 7,34 грама. V клас зупиняє калібр 7,62 з масою до 7,9 грама, а VI клас плити захищає від влучень зі СВД із масою кулі до 9,6 грама.

Плитоноска необхідна для розміщення та фіксації бронеплит. Також сучасні бронежилети можуть мати м'яку броню у вигляді балістичного пакета з кевлару або НВМПЕ. Додатково вони комплектуються системою кріплень MOLLE.

Критерії вибору бронежилета

Ось основні моменти, на які необхідно звертати увагу під час вибору броні:

  1. Спосіб носіння (закритий або відкритий). Перший варіант зазвичай застосовується охоронними службами, тоді як друга модифікація призначена саме для військових.
  2. Час безперервного носіння. Багато залежить як від роду військ, так і від ваги повного комплекту спорядження.
  3. Площа захисту. На цей показник впливає клас бронезахисту та наявність додаткових балістичних пакетів.
  4. Розмір. Усі сучасні моделі броників можуть варіювати розмір за допомогою утяжок і лямок.
  5. Клас захисту, де перевагу необхідно надавати моделям IV-VI класу.

Додатково варто враховувати сферу експлуатації та інтенсивність ведення бойових дій. Також не забувати про фартухи для захисту від уламків, тактичні пояси та інше спорядження.