ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Команда з Городенківщини здобула перемогу у національно-патріотичній програмі "Чорний ліс-2019". ФОТО

З 3 по 9 серпня у  Вістовій відбулася 26 обласна молодіжна патріотична, науково-пізнавальна програма "Чорний ліс 2019".

Впродовж тижня учасники заходу випробували свої сили у різноманітних конкурсах, наукових вікторинах та військово-прикладних змаганнях.

За результатами відбіркового етапу (районних та міських змагань) участь в обласній програмі взяли 12 команд з різних районів нашої області.

Програма перебування в таборі складалася з трьох частин:

– науково-теоретичної – включала захист науково-дослідницьких робіт та рефератів, проведення вікторини з історії визвольних змагань українського народу, конкурс ерудитів.

– пізнавально-практичної – передбачала отримання учасниками знань з основ пішохідного туризму та туристичної техніки, орієнтування на місцевості, надання долікарської допомоги, конкурсу з основ Захисту Вітчизни, розбирання і складання автомата, конкурсу пісні й строю, стрільби із малокаліберної та пневматичної гвинтівки, уміння жити в природі.

– творчо-відпочинкової – частина включала конкурси представлення команди, на краще виконання патріотичної пісні, "Битву ройових", таборової газети, конкурс лісових кухарів, конкурс пластики лісу, українські таборові вечірки, спортивні змагання тощо.

За підсумками проведених конкурсів, вікторин, змагань, а також командних спортивних ігор перемогу здобула команда "Лідер" Городенківського району, яку нагороджено кубками та медалями, вимпелами, грамотами та дипломами, цінними призами від департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА.