ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийську молодь запрошують у дебатну школу

9 – 10 листопада громадська організація «Коломийське дебатне об’єднання» отримала грант на проекті «Hedonist.Ideathone», організований громадською організацією «Інститут неформальної освіти» в Івано-Франківську.

Протягом двох днів п’ятеро коломиян розробляли проект «Kolomiya Debate School», на якому 50 коломийських студентів розвинуть своє критичне мислення, навчаться ефективно відстоювати свою думку та позбудуться страху публічних виступів. Після презентації проєкту департамент освіти, науки й молодіжної політики Івано-Франківська ухвалив проєкт і надав фінансування.

«Отримання гранту від департаменту молодіжної політики — це чудові новини для розвитку дебатного руху Коломиї! — коментує Олексій Антонюк, колишній голова Коломийського дебатного об’єднання. — За допомогою цього фінансування ми зможемо розвинути критичне мислення в коломийської молоді та розкрити їх інтелектуальний та соціальний потенціали».

Проєкт, який вони розробили, — це Kolomiya Debate School (KDS) — дводенний захід для студентів Коломиї, на якому учасники навчаться переконливо висловлюватися та позбутися страху публічних виступів. У майбутньому ці навички нададуть перевагу у їхній комунікації з оточуючими, а також допоможуть стати справжніми лідерами. Моделювання британського парламенту допоможе учасникам застосувати отримані на тренінгах вміння на практиці.

«Дебати стали моїм основним позашкільним заняттям. За цей час я змогла покращити свої ораторські та комунікаційні навички і стати головою дебатного клубу. Я вважаю, що такий результативний навчальний інструмент, як дебати, потрібно поширювати серед молоді Коломиї», — розповідає Неля Коротушак, голова Коломийського дебатного клубу.

Організатори дебатної школи запрошують усю коломийську молодь узяти участь. «Попередній досвід неважливий, головне — бажання розвиватися», — коментує Неля Коротушак. Захід відбудеться вже цієї зими. Точні дати та реєстраційна форма будуть опубліковані згодом.