ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийський "Сільмаш" виборов Кубок України серед ветеранів

26-27 жовтня у Коломиї (Івано-Франківська область) на стадіоні "Юність" відбулась вирішальна стадія Кубка України серед ветеранів 50 років і старше, присвячена пам’яті видатного футболіста "Динамо" та збірної СРСР Леоніда Островського.

В боротьбі за першість у цій віковій категорії на фінішну пряму вийшли чотири колективи: "Нива" (Київська область), "Сільмаш" (Коломия), "Абориген" (Луцьк) та збірна Житомирської області, про це повідомляє Прес-служба Асоціації ветеранів футболу України.

Відповідно до регламенту Кубка України серед ветеранів 50 років та старше, в одній команді має бути не більше шести гравців із 1969-го до 1964 року народження, решта гравців – 55+ років тобто з 1963 року народження. Організатором турніру вже традиційно виступили Асоціація ветеранів футболу України та провідний виробник хліба та хлібобулочних виробів в Україні ТОВ «Агробізнес».

На жаль, через проблеми з транспортом до Коломиї не змогли приїхати житомирські ветерани футболу. Таким чином, «Аборигену» в півфіналі було зараховано технічну перемогу.

Результати матчів

1/2 фіналу

«Нива» (Київська область) – «Сільмаш» (Коломия) – 0:0 (по пенальті 3:4)

«Абориген» (Луцьк) – Збірна Житомирської області +:-

Фінал

«Сільмаш» (Коломия) – «Абориген» (Луцьк) – 1:1 (по пенальті 5:4)

В кожному з матчів доля переможців вирішувалась у серії післяматчевих пенальті. Тут вагома роль відводилася майстерності воротарів та холоднокровності гравців, що виконують одинадцятиметрові. Найкраще з цим впорались господарі – «Сільмаш».

Під оплески місцевих уболівальників, яких, до речі, на трибунах «Юності» зібралося близько тисячі, капітан «Сільмашу» отримав із рук виконавчого директора АВФУ Віталія Кулібабенка почесний трофей, а лідер команди, відомий в минулому футболіст Петро Русак, був визнаний найкращим гравцем турніру!

Хвилиною пам’яті учасники вшанували знаного гравця та тренера Михайла Турянського, який днями пішов у кращий світ. І на згадку про чудові дні та футбольні баталії на Івано-Франківщині зробили спільне фото.

 Кубком України 50+ пам’яті Леоніда Островського став передостаннім в переліку змагань 2019 року,Ю які проводить Асоціація ветеранів футболу України. 2-3 жовтня у м.Вишневе (Київська область) відбудеться заключний турнір – Кубок України 40+пам’яті Юрія Войнова.

Історичний реєстр. Всі переможці Кубка України 50+

2016 «Іллічівець» (Маріуполь, Донецька область)

2017 ФК «Пирятин-Полтавщина»

2018 «Гвардія» (Баришівка, Київська область)

2019 «Сільмаш» (Коломия, Івано-Франківська область)

 

 Фото: Анастасія Зіняк