ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийські учні успішно виступили на фестивалі карильйонного та дзвонового мистецтва у Гошеві. ФОТО

Як анонсувало Дзеркало, 28 серпня у Гошеві вп’яте відбувся Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва.

Учні-карильйоністи Коломийської дитячої музичної школи №1 ім. А. Кос-Анатольського Венгринська Єлизавета,Сваричевська Жасміна та Лоєк Любомир (клас викл. Світлани Гаргат)  успішно виступили на  фестивалі та  нагороджені грамотами та ювілейними медалями за творчі досягнення та участь у міжнародному фестивалі, повідомляється на сторінці музичної школи у Facebook.

До слова, цьогорічний фестиваль присвятили 10-ій річниці коронації Чудотворної Гошівської ікони Божої Матері.

Нагадаємо, у липні в Коломиї біля церкви Йосафата відкрили унікальну дзвіницю з карильйоном, яку збудували за ініціативи Андрія Іванчука.

Третього серпня Блаженніший Святослав освятив коломийську дзвіницю.

Дзвіниця особлива тим, що вона оснащена унікальним музичним інструментом – карильйоном. В Україні  таких карильйонів було п’ять, коломийський став шостим. Карильйони є також у Михайлівському золотоверхому монастирі, у Свято-Феодосіївському чоловічому та у Гошівському монастирях.

Новозбудована коломийська дзвіниця має 51 дзвін. Їх на спеціальне замовлення вилила відома компанія у місті Астен (Нідерланди). Найменший дзвін важить 5 кг, найбільший – близько пів тонни.

У музичній школі №1 у Коломиї вже два роки навчають гри на карильйоні. Юні музиканти вже встигли стати  дипломантами Міжнародного фестивалю карильйонного та дзвонового мистецтва у Гошеві.

До теми: ВІДЕО. Історичний день для Покутського краю - відкриття дзвіниці біля церкви св. Йосафата у Коломиї.