ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийські рятувальники знешкодили гніздо шершнів на дитячому майданчику. ФОТО

Впродовж останнього часу збільшилась кількість викликів рятувальників у зв’язку із виявленням гнізд агресивних комах (шершнів). Свої гнізда шершні будують в різних місцях і навіть поруч з людьми.
Зокрема, 6 липня у Коломиї працівники 7-ої ДПРЧ знешкодили гніздо шершнів, яке було виявлено на дитячому майданчику прибудинкової території, повідомляє Управління ДСНС області.
Рятувальники нагадують: наслідки укусу шершня залежать від реакції організму та можуть бути різними. Отрута звичайних шершнів менш токсична, ніж бджолина, жало після укусу не залишається в рані, але шершень може вжалити кілька разів поспіль. Велика кількість отрути шершня викликає серйозне запалення. За високої індивідуальної чутливості (алергії) наслідки можуть бути важчими, а за великої кількості укусів, можливі і летальні випадки.
Головне управління ДСНС в Івано-Франківській області застерігає, у разі виявлення гнізда з агресивними комахами слід дотримуватися безпечної відстані. У випадку, коли комахи збудували гніздо у будівлі чи біля неї, в жодному разі не намагайтесь самостійно його знищити.