ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийська дитяча художня школа відзначає 45-річчя

Коломийська дитяча художня школа імені Я. Пстрака відзначає 45-річчя. У зв'язку з цим 18 грудня о 14 год. відбудуться урочисті заходи. 

"Нашій школі 45 років!!! Сердечно вітаємо учнів, викладачів, випускників школи і всіх причетних до нашої альма-матер та нашого свята!!!" - йдеться на сторінці школи у Facebook. 

 

Коломийська дитяча художня школа ім. Ярослава Пстрака знаходиться за адресою: вул. Петлюри, 34, в приміщенні ошатної будівлі 30-х років минулого століття.

Тут навчаються діти з десятирічного віку,  навчання триває 4-5 років. З дня заснування закладу кількість учнів поступово збільшувалась, і з 2012 року ця цифра становить 155 учнів.

Учні активно представляють художню школу в багатьох міських, обласних, регіональних, всеукраїнських та міжнародних художніх виставках, конкурсах і олімпіадах, отримують почесні перемоги та нагороди. Разом з тим діти беруть активну участь у мистецькому та культурному житті міста.

Від самого початку заснування закладу учням викладають предмети: живопис, рисунок, станкова і декоративна композиція, скульптура та історія мистецтв. Поглиблене навчання образотворчому та декоративно-прикладному мистецтву базується на академічному і творчому підходах, що дає можливість учням втілювати свої мистецькі задуми. Комплекс дисциплін спрямований на розвиток творчої уяви учнів та професійної підготовки юних художників.

Один з видів позакласної роботи, що проводиться з учнями нашої художньої школи, - це співпраця з місцевими музеями, в яких діти регулярно відвідують виставки сучасних художників та майстрів народного мистецтва, різноманітні майстер-класи, презентації, доповіді і лекції. Викладачі разом з учнями здійснюють поїздки та екскурсії, де діти можуть вивчати архітектуру рідного краю, знайомитися з прийомами роботи в художніх майстернях.

Викладачі закладу регулярно підвищують свою професійно-художню та педагогічну майстерність, отримують вищі кваліфікаційні категорії та здобувають звання. Вони поряд з учнями презентують свої творчі доробки і демонструють свій мистецький рівень у спільних проектах та персональних виставках, подаючи приклад і надихаючи на творчість своїх вихованців.

Творчу діяльність художньої школи і професійні досягнення викладачів закладу активно висвітлюють засоби масової інформації та інтернет–видання. Викладацький колектив художньої школи пишається своїми вихованцями та їхніми мистецькими досягненнями.

До теми: Завтра у "Світовиді" відкриють виставку відомого коломийського митця Яреми Проціва