ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломиянин винайшов унікальну технологію очищення доріг від ожеледиці

72-річний Михайло Ющак – військовий інженер. За його плечами – вже два винаходи. Один із них – запатентований, для втілення іншого без допомоги меценатів не обійтися.

Уявіть собі унікальну технологію очищенню доріг від ожеледиці, який не передбачає використання реагентів, що просочуються у підшкірні води. В основі винаходу пана Михайла – пристрій, що кріпиться до снігоприбиральної машини. З допомогою вібрації він очищує дорогу  від ожеледиці механічним методом, не руйнуючи дорожнього покриття.

Новинка вже зацікавила підприємців із Прибалтики, однак Михайло Ющак мріє, щоб винахід був реалізований саме в Україні:

«Мені прикро, що зараз в нашій країні не підтримують винахідників. Ми змушені витрачати багато власних коштів для розробки документації та прототипів».

Це – вже не перше відкриття пана Михайла. Ще під час служби в армії чоловік запатентував пішохідний розвідний міст. Він складався зі стріли старого крана та забезпечував піший перехід для селян, які були відрізані від інших населених пунктів під час паводків.

Михайло Ющак звернувся за допомогою до директора БФ Коник Хелп  Назарія Тодоріва, щоб той допоміг йому знайти мецената, готового взятися за серійний випуск його патентів. Винахідник впевнений: його ідеї перш за все мають служити українцям.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.