ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломиянин Микола Савчук став Почесним краєзнавцем України. ФОТО

Сьогодні, 21 листопада, в Коломийському педагогічному коледжі відбулася презентація спогадів коломийського краєзнавця й фольклориста, заслуженого артиста України, письменника-гумориста Миколи Савчука «Хатами й архівами за давниною» (Івано-Франківськ: Фоліант, 2019), які недавно побачили світ.

Під час цього заходу члени обласного правління Національної спілки краєзнавців України Валерій Ковтун і Василь Глаголюк вручили коломийському авторові свідоцтво про присвоєння звання «Почесний краєзнавець України» і нагрудний знак.

Вела захід директорка Коломийської ЦРБ Наталка Тарновецька, виступали голова міськрайонного товариства «Просвіта» Василь Глаголюк, Шевченківський лауреат Михайло Андрусяк, науковець Микола Васильчук, керівники міського і районного відділів культури Уляна Мандрусяк і Людмила Федор.

У своєму виступі Почесний краєзнавець України Микола Савчук подякував за нагороду, подякував організаторам презентації, або як він називає, книжин, а також присутнім та наголосив, що ми вже 28 років маємо унікальну можливість досліджувати рідний край, прославляти його, дбати про його культуру й духовність, і повинні цим дорожити.

Додамо, що Микола Савчук написав, упорядкував і видав понад 70 книжок, з яких понад  50 - на тему краєзнавства і фольклору та 4 компакт-диски автентичного фольклору. Серед них - книжки-альбоми про Коломию та багатотомна Енциклопедія Коломийщини.

На презентації були присутні місцеві краєзнавці, які на пропозицію найновішого Почесного краєзнавця України Миколи Савчука стали до спільної фотознимки.

 Фото Василя Іваночка