ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломияни взяли участь у Х з`їзді гуцулів

В Івано-Франківську відбувся Х з`їзд Всеукраїнського товариства «Гуцульщина». Гуцульський форум зібрав представників більшості осередків товариства, зокрема й коломийського на чолі з його очільницею – генеральною директоркою Національного музею Ярославою Ткачук.

З вітальним словом до учасників ювілейного зібрання звернулися перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Сергій Басараб, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, зі звітом про діяльність товариства за останні п'ять років виступив його голова Дмитро Стефлюк.

Упродовж роботи з`їзду низкою промовців було порушено широке коло питань, що торкалися, зокрема,  проблематики соціально-економічного розвитку Гуцульщини, збереження надбань історичної та мистецької спадщини гуцулів, підтримки майстрів народної творчості, літераторів і видавців, поглиблення співпраці з науково-освітніми установами, сприяння розвитку етнотуризму в Гуцульському регіоні… 

Під час з`їзду учасники зібрання обрали керівний склад товариства: головою – Дмитра  Стефлюка, першим його заступником – Василя Коржука, заступницями – Мирославу Корнелюк і Марію Яків`юк. Після активної дискусії було також ухвалено кілька звернень до центральних органів влади.

Святкової атмосфери заходу надали виступи музичних колективів.

Оксана ЯСІНСЬКА