ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломияни серед ночі на дорозі знайшли шестирічну дитину, яка йшла до дому, котрий знаходився за 8 км. ФОТО

Жінка каже, що проїжджаючи місцевість о 2 годині ночі, вони разом із чоловіком побачили, як по узбіччі дороги йде дитина:

Дорога безлюдна, машин не було. Ми зупинились біля неї, розпитали куди і чому вона сама прямує. З’ясувалося, що дівчинка мешкає вона в с.Мирне, Надвірнянського р-ну. На питання звідки йде, дитина сказала, що мама відвела її в гості до свого друга і там залишила, а він відправив її додому, що знаходиться десь за 8 км звідси. Ми викликали поліцію і вже разом з ними поїхали шукати домівку”, – повідомляє коломиянка.

Пані Ольга каже, що коли вони зайшли у помешкання, то побачили бруд:

Я не маю слів, щоб описати ті умови, в яких вона бідолашна живе. Там ще є троє діток, хлопчик 14 років і маленькі дівчатка. Запах у хаті був такий, що дихати просто неможливо!”, – ділиться вона враженнями.

Жінка розповідає, що невдовзі після них у дім зайшла горе-матір і почала висловлювати своє незадоволення тим, що дівчинка кудись пропала.

Я незнаю як «коректно» розповісти, про цю біду, бо інакше це назвати не можу. Це велика біда, коли матері немає діла до своїх дітей і коли в кожного, хто це бачить поряд кожного дня «своя хата скраю». Дякую Богу, що в ту ніч провів нас тією дорогою, бо там стільки бродячих псів бігає, що не дай Бог з дівчинкою б щось сталося”, – каже пані Ольга.

У пресслужбі поліції Івано-Франківської області цей факт підтвердили, й розповіли “Галицькому кореспонденту” деталі історії.

15 червня, близько 02:00 години, до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що в м. Надвірна неподалік АЗС знаходиться дівчинка, якій близько шести років, без догляду дорослих. Слідчо-оперативна група виїхала на місце події і встановила дані дитини та її матері.

Поліцейські з’ясували, що матір дівчинки знаходиться у стані алкогольного сп’яння. Дитину передали її сестрі, у якої вже знаходилась ще одна 4-річна дитина горе-матері. За місцем проживання нетверезої матері правоохоронці знайшли ще двох дітей: хлопчика та дівчинку. Поки їх також відправили до сестри.

За фактом невиконання батьківських обов’язків, на жінку склали протокол за ст. 184 КУпАП. Подальша доля діток вирішуватиметься, а також будуть проводитися бесіди з їхньою мамою.