ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломиянам на замітку: що треба знати при купівлі іграшок

Напередодні зимових свят саме іграшки користуються підвищеним попитом. Настільні конструктори і головоломки, музичні інструменти та м`які іграшки, іграшкові меблі і самохідні автомобілі – це далеко не весь перелік того, що пропонують нам дитячі магазини.  Фахівці Держпродспоживслужби області наголошують, на що ж в першу чергу необхідно звернути увагу при придбанні іграшки.

  Згідно з вимогами Технічного регламенту безпечності іграшок, до іграшок відносять вироби, що призначені для використання у грі дітьми віком від 0 до 14 років. 

 Маркування виробу повинно зазначати, для кого призначена продукція: або призначення за віком дитини, або позначення, наприклад, “Не є іграшкою!” чи “Для дорослих колекціонерів”. ееее65445645апрапрпа6666


 

Вимоги передбачають, що іграшки повинні бути безпечними для споживачів, не створювати у разі їх використання небезпеки для життя та здоров’я і ризику отримання фізичної травми.  

Тож, щоб уникнути неприємностей при покупці іграшки, варто звертати увагу на такі фактори:

1. Чи наявна відповідна документація, яка засвідчує якість та безпечність забавки. Чи нанесений на іграшку знак відповідності технічним регламентам.
2. Чи достатньо іграшка міцна, чи не має вона заводських ушкоджень, чи міцно приєднані дрібні деталі.
3. Чи безпечна конструкція іграшки: відсутність ріжучих країв, гострих кінців, тріщин, вузьких щілин і отворів, куди можна засунути пальці. Для найменших небезпеку можуть становити іграшки з довгими (більше 15 см) мотузочками.
4. Чи не перезнімається фарба, що покриває іграшку.
5. Чи немає різкого і неприємного запаху.
6. Чи відповідає іграшка віку дитини.