ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломиян запрошують на презентацію видання “Місто, з якого почалася війна”

18 серпня о 16 год. у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського (вулиця Театральна, 25, Коломия) відбудеться презентація книги “Місто, з якого почалася війна”. Організатором заходу є громадська організація “Молода Просвіта Прикарпаття”. 

У видання ввійшли свідчення людей, які пережили окупацію Слов’янська у 2014 році, бачили або ж самі зазнали порушень прав людини у цей період. Задокументували дані представники правозахисної коаліції “Справедливість заради миру на Донбасі”. 

Книга розповідає про те, як у Слов’янську розгорталася російська пропаґанда, відбувалися переслідування через віру, незаконні затримання, з’являлись таємні в’язниці, де катували, вбивали та торгували людьми, про роботу медиків, вплив війни на життя дітей та підлітків, а також як розділена громада шукає порозуміння між собою після звільнення від окупації.

Більше про видання на презентації розкажуть четверо авторів:

Євгенія Бардяк - громадська діячка, представниця ГО “Молода Просвіта Прикарпаття” (Івано-Франківськ), авторка розділу про доступ до медичної допомоги у час війни.

Наталія Каплун - представниця БФ “Восток SOS” (Київ), авторка розділу про обстріли цивільної інфраструктури та розділу про пошук шляхів примирення в громаді.

Катерина Котлярова - представниця ГО “Східноукраїнський центр громадських ініціатив” (Київ), авторка розділу про незаконні в’язниці та мінування цивільних об’єктів у Слов’янську.

Сергій Москаленко - автор розділу про примусову працю та торгівлю людьми у незаконних в’язницях, мінування цивільних об’єктів у Слов’янську і шлях до порозуміння.

Захід відкритий! Для учасників передбачена кава, чай та солодке.

Через обмежену кількість місць, усіх охочих прийти на подію просять зареєструватися: https://forms.gle/gmVVtceRqEqHGh7n9

Видання «Місто, з якого почалася війна» підготовлено Східноукраїнським центром громадських ініціатив, ГО «Молода Просвіта Прикарпаття», БФ «Восток SOS», Правозахисним центром громадських досліджень, ГО «Громадський комітет захисту конституційних прав і свобод громадян», які є членами Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», за підтримки Kurve Wustrow – Centre for Training and Networking in Nonviolent Action у рамках програми «Громадянська служба миру», яка фінансується Федеральним урядом Німеччини.