ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Колекція Музею писанки у Коломиї поповнилася новими цікавими творами. ФОТО

ПОДАРУНКИ ДЛЯ МУЗЕЮ
Музейна колекція писанок періодично поповнюється новими цікавими творами, які дарують майстри, художники чи шанувальники мистецтва.
Уже традиційно збірка збагачується після авторських чи колективних виставок. Зокрема, після виставки творчих робіт викладачів і студентів Косівського інституту та фахового коледжу ПДМ ЛНАМ викладачка мистецького закладу Руслана Захарків подарувала три авторські писанки з оригінальними композиціями. А директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Василь Коцан презентував музеєві незвичні «писанки» з глини, неначе декоровані мереживом, авторства Ольги Гал з Виноградова, повідомляють на сторінці Музею у фейсбуці.
"Музей та його колекція надихають багатьох наших відвідувачів. Серед них і Аліна Лесична з Дніпропетровщини, яка спеціально приїхала до Коломиї, щоб узяти участь у майстер-класі заслуженої майстрині народної творчості України Оксани Білоус та потрапити до музею мрії, як зазначила сама візитерка.
На згадку про відвідини талановита молода писанкарка подарувала для колекції писанку на гусячому яйці та щиро й захоплено відгукнулась про Музей: «Я рекомендую кожному, хто цікавиться писанкою, побачити цю величну споруду наживо. Щоразу, коли дивлюсь на цю гігантську писанку в реальності, а не на фото, в мене перехоплює дух... Це неймовірно».
Тож щиро дякуємо за щедрі подарунки, які чудово доповнять унікальну понад дванадцятитисячну музейну колекцію писанок", - йдеться у дописі.