ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Хто і коли рятуватиме проблемні мости Коломийщини

Плачевна ситуація із переправою у Королівку, яка знаходиться при виїзді з Коломиї. На дорозі – глибокі вибоїни, а бордюри – розбиті. Як стверджує Іван Мігащук, сільський голова Королівської сільської ради, на ремонт моста держава виділила 1 мільйон гривень. Але коли розпочнуть роботи – ніхто не знає.

Голова РДА Любомир Глушков пояснив, що ані районна влада, ані міська, ані сільська до згаданого моста не мають стосунку. Цим мостом, на ремонт якого погоджено виділити 1 млн гривень, опікується обласна держадміністрація. Після всіх технічних паперових процедур ОДА візьметься за ремонт бордюрів і дорожнього покриття на проїжджій частині моста. Обіцяють найближчим часом розпочати ремонт. А в перспективі міст передбачено передати на баланс Королівської сільради.

Роман Дячук, голова Коломийської районної ради, прокоментував ситуацію наступним чином: «Цього року вперше дорожній фонд розділив кошти між районами. На Коломию та Коломийський район виділили 20 мільйонів. Гроші вже у бюджеті є, але ми їх ще не отримали. Надіємося, що найближчим часом це питання вирішиться».

За словами голови, існують причини, через які ремонтні роботи ще не почали. По-перше, гроші проходять довгу процедуру перерозподілу. Спочатку їх переказують в Управління капітального будівництва обласної державної адміністрації, після чого, згідно з отриманим розподілом, УКБ спрямовує їх до районної ради. Цей спосіб, на думку пана Романа, не є ефективним, оскільки не вони проводять тендери, що, у свою чергу, не дає змоги контролювати процес. Можливо у серпні відбудеться тендер, а саму роботу виконуватимуть восени, коли погода не завжди цьому сприятиме. Окрім цього, дуже часто тендери виграють фірми, які не до кінця займаються вибраною галуззю. Вигравши, вони наймають підрядника, який і займається ремонтом. Це також один з негативних факторів.

Ще одним проблемним мостом є міст обласного значення над рікою Лючка, розташований на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення – Нижній Вербіж – Цуцулин. Міст перебуває на балансі Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації. У 2018 році за погодженням Служби автомобільних доріг Нижньовербізька сільська рада за власні кошти профінансувала ремонт дороги, в тому числі і моста.

«На даний момент ситуація з мостом критична. Величезні ями гальмують дорожній рух. Рейсові автобуси взагалі відмовляються їздити. Шкільний автобус через поганий стан часто ламається. Самі розумієте, що ремонт коштує дорого. Окрім цього, значення вказаного напрямку надзвичайно важливе. Через цей міст їздять мешканці Спаса та Микитинців. Також вона є й частиною об’їзної дороги з Коломиї, – розповідає Ярослав М’якущак, сільський голова Нижньовербізької ОТГ.

Наразі, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році було виділено 2 млн 740 тисяч гривень на капітальний ремонт дорожнього покриття Нижній Вербіж – Цуцулин в межах сіл Нижній Вербіж та Спас. Як нам стало відомо, тендер ще не провели. За словами пана Ярослава, ремонт дороги, зокрема моста, надіються побачити в кінці серпня або на початку вересня.

На перший вигляд міст у Корничі здається неаварійним, проте, якщо придивитися ближче, то він також потребує капітального ремонту.

 

А ось у Спасі мешканці вирішили взяти ситуацію у свої руки та не чекати допомоги від держави. В деяких місцях міст проломився, що створило небезпеку як для мешканців населеного пункту, так і для автомобілістів. Громада села, зібравши певну суму грошей, разом з місцевими меценатами самотужки розпочали ремонтувати міст через річку Пістиньку.

У межах П’ядицької ОТГ порушені мости у самих П’ядиках, у Годах, два мости у Великій Кам’янці, – повідомив «Дзеркалу» голова ОТГ Петро Гайдейчук. Всі ці мости на обласному балансі, й адміністрація ОТГ відправила відповідні листи в Івано-Франківську ОДА. Тепер чекають приїзду експертів.

Староста села Турки Любов Червінська також повідомила про необхідність ремонту моста. Слід забетонувати окремі місця на проїжджій частині моста, який перебуває у відомстві П’ядицької ОТГ. Тут уже кликати обласне начальство не треба.

У незадовільному стані також мости у Печеніжинській ОТГ. В напрямку Малого Ключева міст потребує ремонту ще від 2008 р., коли середина покриття провалилася. Проїзд транспорту наразі забезпечує тимчасова металева платформа. На короткий час перестав діяти міст на Молодятин. Ще минулої п’ятниці рейсові автобуси Коломия-Молодятин змушені були висаджувати пасажирів біля моста й повертатися назад до Коломиї. Там необхідно укріпити береги задля безпечного переїзду.

Автор: Соломія Мардарович

Читайте також: В Україні пропонують будувати платні мости і дороги