ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Керівник Держпродспоживслужби Прикарпаття розповів про дотримання протиепідемічних вимог

Днями голова облдержадміністрації Андрій Бойчук провів нараду з керівниками організацій та установ, до повноважень яких належить контроль за дотриманням карантинних вимог. За підсумками засідання очільник Прикарпаття наголосив на важливості посилення роботи у цьому напрямку.

18 лютого відбулася пресконференція керівництва головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, де йшлося про уже здійснені заходи та плани на найближчий період, повідомляє пресслужба ОДА.

У своїй доповіді начальник головного управління Роман Гурський зазначив, що з березня минулого року працівники Держпродспоживслужби працюють без свят та вихідних, забезпечуючи проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та моніторингових заходів на підконтрольних об’єктах.

Зважаючи на сьогоднішнє стрімке зростання показників захворюваності на коронавірус, керівник закликав до об’єднання зусиль у протидії поширенню інфекції: громадян, представників бізнесу, лікарів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

В умовах децентралізації, коли відбувається утворення та становлення нових територіальних громад, важливо знати, що дуже важливі функції в частині контролю за дотриманням протиепідемічних норм покладені чинним законодавством саме на органи місцевого самоврядування.

Важлива роль в інформуванні суспільства про ризики, профілактичні та протиепідемічні заходи, за словами Романа Гурського, належить засобам масової інформації.

Представників засобів масової інформації цікавили питання: які саме суб’єкти господарювання є найбільшими порушниками протиепідемічних норм; в чому керівництво Держпроспоживслужби вбачає причини різкого підвищення показників захворюваності на COVID-19; яким чином у період 22-28 лютого контролюватиметься робота гірськолижного курорту «Буковель»; розміри штрафних санкцій, застосованих до порушників карантину.