ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Канадські поліцейські навчали прикарпатських колег, як взаємодіяти з громадою. ФОТО

24 прикарпатських поліцейських взяли участь у двотижневому тренінгу з теми «Community policing: взаємодії поліції та громади», який провела Канадська поліцейська місія в Україні.

Концепція взаємодії з громадою - «community policing», базується на зміцненні співпраці поліції з громадськістю. Його ціль – забезпечити ефективну взаємодію поліції та громади з метою підвищення рівня довіри, забезпечення якісного сервісу, що орієнтований на допомогу населенню та ефективну профілактику правопорушень, повідомляє обласна поліція.

Закрема тренінг для дільничних офіцерів, ювенальних та патрульних поліцейських проводили три досвідчені офіцери британської поліції - Бренден Колман, Хуан Кіхада-Мансіа та Джас Сінг, які розповідали своїм українським колегам про різноманітні аспекти взаємодії поліції та громади, діяльності консультативних груп громадян, особливості ефективних комунікацій, прийняття рішень і формування команди.

Навчання відбувалося активно, велась постійна робота в групах, учасники обмінювались власним досвідом.

На заняття також були запрошені представники від громадськості, які поділилися досвідом співпраці з поліцією та надали декілька порад щодо вдосконалення роботи поліції та громади.

«Основною метою тренінгу було навчити поліцейських виявляти і вирішувати проблему певної громади. Також вчили працювати у команді та створювати консультативні групи громадян. Учасники були активними та на відмінно справлялися із завданнями, які ми їм ставили. Я впевнений, що ці навчання допоможуть поліцейським у їхній практичній роботі, зокрема взаємодіяти із громадою та вміти знаходити вихід із будь-яких ситуацій», — зазначив радник поліції Канадської поліцейської місії Бренден Колман.

Наприкінці канадські колеги спільно з т.в.о. начальником Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Володимиром Яцюком вручили правоохоронцям сертифікати про проходження тренінгу. Таким чином працівники поліції мають змогу навчати колег в інших підрозділах.

Володимир Яцюк подякував закордонним гостям за передані знання та досвід, вручивши цінні подарунки.

Учасники тренінгу впевнені, що застосування на практиці здобутих знань сприятиме налагодженню більш тісної співпраці з громадянами, ефективного діалогу та вирішенню проблемних питань.