ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Жителі Городенківщини перекрили дорогу у центрі Івано-Франківська. ФОТО

Жителі Городенківського району вийшли на акцію протесту та перекрили дорогу у центральній частині Івано-Франківська. Зокрема, заблокували вулицю Шпитальна та частину - Грушевського. Люди вимагають ремонту доріг районного значення Семаківці-Чернелиця та Вікно-Хмелева, повідомляє Суспільне. Карпати.

Жителі Городенківщини перекрили дорогу у центрі Івано-ФранківськаОдин із протестувальників та колишній голова Далешівської сільської ради Петро Малик розповів, що ще другого вересня жителі проводили таку акцію протесту в Городенці. Тоді люди вимагали ремонту доріг Семаківці-Чернелиця та Вікно-Хмелева. За його словами, гроші на останню виділяли, проте їх таки не освоїли.
Жителі Городенківщини перекрили дорогу у центрі Івано-Франківська"Тендер виграли, є переможець конкурсу, а кошти, які були виділені, перекинули на інше. Ця дорога є важлива, бо навколишні села живуть за рахунок цієї дороги, а вона у дуже розбитому стані. Раніше керівник ДП "Дороги Прикарпаття" Андрій Сазонов пообіцяв зробити ямковий ремонт, а на 2021 рік - закласти гроші на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Але слова вони не дотримуються, бо на дорозі Семаківці-Чернелиця зробили ямковий ремонт 2-2,5 км, а далі - ні. А нам цими дорогами ще цілу зиму їздити", - каже Петро Малик.
Жителі Городенківщини перекрили дорогу у центрі Івано-Франківська
Жителі Городенківщини перекрили дорогу у центрі Івано-ФранківськаЛюди вимагають провести ямковий ремонт до траси Семаківці-Чернелиця та наступного року внести в план її капітальний ремонт, а також відремонтувати дорогу Вікно-Хмелева.

Жителі кажуть, що цей автошлях вже 30 років - без капітального ремонту та знаходиться в критично-аварійному стані. Дорога є непридатною для проїзду. На відновлення цих шляхів на Городенківщині потрібно 60 мільйонів гривень.

Жителі Городенківщини перекрили дорогу у центрі Івано-ФранківськаТакож селяни застерігають, якщо їхні вимоги не виконають, вони поїдуть у Київ на мирні акції протесту до Кабміну, Верховної Ради і Офісу Президента.