ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Івано-Франківщина отримає 9 тисяч захисних костюмів та 10 тисяч швидких тестів, а також апарати ШВЛ

Днями Івано-Франківщина отримає захисні костюми і швидкі тести. Про це сьогодні під час онлайнбрифінгу повідомила перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка. Вона зазначила, що в область надійде партія захисних костюмів для медпрацівників у кількості 9 тисяч одиниць та  10 тисяч швидких тестів.
 
А вже наступного тижня прикарпатські лікарні поповняться новими апаратами штучної вентиляції легень, повідомляє пресслужба ОДА.
 
"За минулу добу в лабораторному центрі проведено 70 лабораторних досліджень, - повідомила Марія Савка. – До кінця тижня плануємо збільшити кількість досліджень до 100. Задля цього в обласному лабораторному центрі працюють два прилади полімеразної ланцюгової реакції. Окрім того, наша область уже отримала 49 тест-систем, що дасть змогу протестувати  близько 4700 людей».
 
Марія Савка також повідомила про роботу комісії із працівників Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яка вчора проінспектувала готовність двох медичних закладів області до боротьби з коронавірусом, та  розповіла про контрольно-пропускні пункти, які здійснюють температурний скринінг водіїв та пасажирів, які прямують в область із інших регіонів. Управлінець зазначила, що у разі виявлення ознак захворювання та підвищеної температури тіла,  їх направлятимуть у медичні заклади чи місця ізоляції. 
 
 
За минулу добу зареєстровано 19 нових позитивних результатів, 2 летальних.
 
 
Фото ілюстративне
 
Підписуйтесь на нас у Facebook Дзеркало медіа
Тelegram https://t.me/dzerkalomedia та Instagram https://www.instagram.com/dzerkalo.media/, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.