ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Івано-Франківщина є лідером у виробництві пральних машин та автоматичних вимикачів

Машинобудівна галузь області представлена підприємствами з виробництва електричного та електронного устатковання, машин і устатковання іншого, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів.

Обсяг реалізованої промислової продукції яких у 2018р. склав 3,3 млрд.грн або 4,4% загальнообласного обсягу в промисловості, інформуютьв  Управлінні статистики.

На підприємствах машинобудування працює 7,3 тис. осіб. Середньомісячна заробітна плата за даним видом економічної діяльності у січні–червні 2019р. зросла і склала 10611 грн, що на чверть перевищує середній розмір заробітної плати в економіці області.

Серед найбільших підприємств машинобудівного комплексу області: державне підприємство «Виробниче об'єднання «Карпати», товариства з обмеженою відповідальністю «Електролюкс Україна», «Леоні Ваерінг Системс УА ГМБХ», «Електросвіт», «Мікрол», акціонерне товариство «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод», приватні підприємства «Техноресурс», «Механік», «Прикарпаткабель».

Протягом останніх років на підприємствах галузі спостерігається позитивна динаміка виробництва. Збільшення обсягів випуску продукції забезпечено підприємствами з виробництва проводів, кабелів і електромонтажних пристроїв, інших машин і устатковання спеціального призначення, залізничних локомотивів і рухомого складу (на 10,1–38,5%), вузлів, деталей і приладдя для автотранспортних засобів (на 3,4%).

У 2018р. область зберегла своє лідерство серед регіонів України з випуску окремих видів продукції машинобудування, зокрема, з виробництва машин пральних побутових, машин й апаратів для дугового зварювання металів, вимикачів автоматичних низьковольтних (33–87% загальнодержавного обсягу), клапанів запобіжних або випускних для трубопроводів, котлів, цистерн, вентилів прохідних сталевих, передач гвинтових кулькових або роликових, верстатів для оброблення деревини, твердих пластмас і матеріалів твердих подібних.