ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Інженерія програмного забезпечення, право, архітектура: найбільш популярні спеціальності у цьогорічних абітурієнтів Івано-Франківська

У суботу, 13 липня закінчився період прийому заяв та документів для осіб, які вступають до навчальних закладів для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста.

За період з 1-го по 13-те липня до коледжів Університету Короля Данила документи подали понад пів тисячі абітурієнтів, інформує Фіртка.

Приймальна комісія УКД вирішила дослідити, які спеціальності цьогоріч були найбільш популярними серед юних прикарпатців.

Трійку лідерів очікувано відкриває інженерія програмного забезпечення. Популярність цієї спеціальності зумовлена декількома факторами. Першим безперечним плюсом професії програміста є розмір заробітної плати. Так, середня зарплата програміста в Києві переважно коливається від $1800 до $6000, залежно від посади і напрямку роботи.

Ще однією вагомою причиною обрати цю спеціальність є високий попит на фахівців. У цій спеціальності іноді можна отримати роботу, ще не маючи вищої освіти, але знаючись на предметі.

IT-компанії вирізняються своїм лояльним ставленням до досвіду роботи. Навіть ще не будучи просунутим фахівцем, можна знайти роботу у відповідності зі своїм рівнем знань, а потім поступово вчитися і набиратися досвіду. Ну і, звісно, багатьох приваблюють умови праці в компаніях, які дбають про дозвілля своїх працівників, а також дозволяють працювати віддалено з будь-якого куточка світу.

Якщо велика кількість бажаючих навчатись на програміста ні для кого не стала сюрпризом, адже це скоріше вимога сьогодення, то цьогорічний бум абітурієнтів на спеціальність «Право» здивував багатьох.

Ця спеціальність вже не вперше займає лідерські позиції в списках найбільш популярних серед молоді. Але її пік прийшовся декількома роками раніше, потім ми спостерігали значне зниження її популярності. І ось у 2019 році право знову стало однією із найзатребуваніших професій. 

Закриває трійку лідерів спеціальність, яка поєднує в собі творче та практичне начало – архітектура.

Абітурієнти відзначають, що ця професія завжди залишається актуальною. Випускники не залишаться без роботи тому, що будь-яке державне підприємство, або приватна фірма не можуть обійтися без послуг архітектора. На сьогодні попит архітектурної справи становить 91% та займає одне з рейтингових місць популярних професій світу.

Також професія архітектора дарує можливість самовираження в стилістичному плані. І передбачає постійний рух, удосконалення та відповідність світовим тенденціям, які не стоять на місці.

Зараз триває прийом електронних заяв від вступників на бакалаврат, і вже після 22 липня можна буде визначити найбільш затребувані спеціальності університету, трійка яких може бути кардинально іншою.