ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Ігор Слюзар: «Бюджет ми не виконали, але, порівняно з минулим роком, маємо 31% росту»

Сьогодні відбулося засідання виконкому Коломийської міської ради. Члени виконкому розглянули 37 питань порядку денного. Найважливішими тезами готові ділитися наші журналісти.

Окрім запланованих 31 питання, члени виконкому включили до порядку денного доповнення: Про надання допомоги на поховання, Про надання допомоги на оперативне лікування, Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами, Про надання малолітній статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, утворення прийомної сім’ї та передачу на виховання та спільне проживання малолітньої дитини та Про затвердження пооб’єктного розподілу внесків до статутних капіталів суб’єктів господарювання на 2020 рік. За ініціативою заступника міського голови Володимира Бойцана, додали також питання Про надання дозволу батькам від імені дітей на отримання грошової компенсації за належне їм для отримання житлового приміщення.

Перед початком голосування міський голова Ігор Слюзар розповів про виконання бюджету Коломийської ОТГ за перший квартал 2020 року:

«Бюджет ми не виконали, але, порівняно з минулим роком, за той же період зібрали на 21 мільйон (гривень – ред.) більше, тобто - 31% росту».

Невиконання бюджету мер пов’язує з карантином: із 14 березня коломиян звільнили від податків на нерухомість і землю.  Як наслідок – помітне падіння ПДФО (податок на доходи фізичних осіб — загальнодержавний податок, що стягується з доходів громадян – ред.) – не виконали 4 мільйони.

Однак, за словами Ігора Слюзара, є надія на те, що надалі його виконають:

«Квітень був найскладнішим – не виконали більше 70 % бюджету, але по надходженнях у травні бачимо позитивну динаміку. Є надія, що влітку ситуація зміниться та ми продовжимо фінансування всіх передбачених програм. Якщо не виконаємо, з липня почнемо робити секвестр (скорочення витрат при виконанні окремих статей або всього державного бюджету – ред.), як зробила держава».

Серед усього іншого, члени виконкому представили до присвоєння почесного звання «Заслужений працівник культури України» директорку дитячої музичної школи № 2 Наталію Алексєєву.

Загалом, усі питання порядку денного, окрім призначення керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, погодили.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА