ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Хто перший загуркоче з аварійного моста у воду? Мости на Коломийщині потребують ремонту, особливо – в Королівці

Велика вода в травні наробила чимало шкоди господарствам району. У багатьох селах земельні угіддя позатоплювало. Люди переживали, чи не повториться 2008 рік, коли повінь позабирала городи й підтопила хати. На щастя, цього разу обійшлося "малою кров’ю".

Але не все треба списувати на негоду. Так, у П’ядиках вода місцями пішла по вуличках і обійстях через те, що не було окопів.

Читайте також: Паводок на Коломийщині. Де підтоплення в місті та районі сягнули свого апогею? ФОТО

Постраждали й деякі мости. У межах тієї ж П’ядицької ОТГ порушені мости у самих П’ядиках, у Годах, два мости у Великій Кам’янці, – повідомив "Дзеркало" голова ОТГ Петро Гайдейчук. Всі ці мости на обласному балансі, й адміністрація ОТГ відправила відповідні листи в Івано-Франківську ОДА. Тепер чекають приїзду експертів.

Староста села Турки Любов Червінська також повідомила про необхідність ремонту моста, слід забетонувати окремі місця на проїжджій частині моста, який перебуває у відомстві П’ядицької ОТГ. Тут уже кликати обласне начальство не треба.

У незадовільному стані також мости у Печеніжинській ОТГ. В напрямку Малого Ключева міст потребує ремонту ще від 2008 р., коли середина покриття провалилася. Проїзд транспорту наразі забезпечує тимчасова металева платформа. Але стан моста й далі аварійний, – засвідчує депутат Печеніжинської ОТГ Іван Котів.

На короткий час перестав був діяти міст на Молодятин. Ще минулої п’ятниці рейсові автобуси Коломия-Молодятин змушені були висаджувати пасажирів біля моста й повертатися назад до Коломиї. Там необхідно укріпити береги задля безпечного переїзду.

В інших селах району, які не утворили ОТГ, проблем з переїздом мостами немає, – запевнив нас перший заступник голови Коломийської РДА Нестор Печенюк.

Щодо самої Коломиї, то антирекорд серед усіх мостів Коломийщини побив міст на Королівку по трасі республіканського значення. Бордюри по обидва боки проїжджої частини розбиті вщент.

Габаритні фури небезпечно розгойдуються на глибоких вибоїнах. Нехитре діло – загуркотіти з моста в річку. Голова РДА Любомир Глушков пояснив, що ані районна влада, ані міська, ані сільська до згаданого моста не мають стосунку.

Цим мостом, на ремонт якого погоджено виділити 1 млн гривень, опікується обласна адміністрація. Після всіх технічних паперових процедур ОДА візьметься до ремонту бордюрів і дорожного покриття на проїжджій частині моста. Обіцяють найближчим часом розпочати ремонт. А в перспективі міст передбачено передати на баланс Королівської сільради.

Іван ДЖИНДЖУРА