ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Гурт "Kalush Orchestra"з Прикарпаття: "Маємо надію на перше місце на Євробаченні"

Представник України, гурт «Kalush Orchestra», пройшов у фінал пісенного конкурсу Євробачення-2022 з піснею «Stefania» та виступатиме у першій частині фіналу 14 травня.

Фронтмен гурту «Kalush Orchestra» Олег Псюк розповів журналістам Суспільного мовлення про свої враження від виступу.

«Перша емоція, коли дізнався, що "Kalush Orchestra" потрапив у фінал — бурхлива емоція, яку не описати словами. Якщо ви дивилися, можна побачити, наскільки ми були емоційні. Але інтрига була, нас тримали трохи у напрузі. Ми дуже раді, що вийшло так. Євробачення під час війни дуже важливе. Тому що нашу культуру хочуть знищити, а ми тут є, щоб показати, що вона жива. Наша музика жива, красива та має свій власний почерк, — поділився Олег Псюк і додав: — Вітаю всю Україну із виходом до фіналу Євробачення, дякую всім українцям, які голосували за нас за кордоном, велика подяка всім, далі буде… Маємо надію на перше місце».

Нагадаємо, що глядачі в арені Pala Olimpico слухали пісню «Stefania» стоячи з українськими прапорами та вітали їх бурхливими оплесками. Учасники Ісландії і Латвії під час оголошення результатів тримали прапори України на знак підтримки. 

Олег Псюк, своєю чергою, подякував країнам за підтримку: «Ця емпатія щира, не лише на словах. Всім велика подяка, хто підтримує Україну»

До слова, разом з гуртом на Пісенному конкурсі Євробачення виступав коломиянин, фіналіст шоу "Танцюють всі!" Влад Курочка.

Другий півфінал відбудеться 12 травня, фінал Євробачення-2022 — 14 травня. Після цього стане відомим повний список фіналістів. 

Більше про Євробачення-2022 дізнавайтеся на ютуб-каналі Євробачення Українафейсбук-сторінці Євробачення, телеграм-каналі Євробачення Україна та у TikTok.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.