ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Городенці офіційно передали Вифлеємський вогонь миру. ФОТО

24 грудня в переддень Різдва Христового у Городенці відбулася офіційна передача Вифлеємського вогню миру.
 
Начальник відділу у справах молоді та спорту Василь Чупрун отримав Вогонь у пластовій станиці м. Івано-Франківська, його передав пластун-сеньйор Степан Корчинський.
 
Далі вогонь передали голові районної державної адміністрації Володимиру Лавасову та священникам церков міста та району.
 
Василь Чупрун привіз та передав вогонь у церкві Успіння Пресвятої Богородиці отцю-декану І. Левицькому та священникам різних єпархій.
 
Вогонь традиційно зустріли молитвою та різдвяною колядкою. Вогонь горітиме в церкві протягом всіх свят, і всі охочі взяти вогонь на святу вечерю матимуть таку можливість.
 
Довідково. Вифлиємський вогонь миру - міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн.
 
Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох з нас Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового.
 
Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю. У попередні роки акцію передачі священного сяйва благословили Українська Греко-Католицька Церква, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Автокефальна Православна Церква та Римо-Католицька Церква в Україні.