ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Голови Коломийської, Печеніжинської, Ланчинецької та Нижньовербізької громад підписали договір міжмуніципального співробітництва. ФОТО

10 червня голови Коломийської, Печеніжинської, Ланчинецької та Нижньовербізької територіальних громад підписали договір міжмуніципального співробітництва.
На сьогодні це один із перших прикладів такої співпраці самоврядування в Україні, повідомив у фейсбук міський голова Богдан Станіславський.
"В рамках цієї угоди ми, для початку, втілимо туристичний проект "Стежками Карпатських громад". А це і створення спільного туристичного марштруту, і благоустрій туристичних об'єктів, і заходи та промоція. Проєкт «Стежками карпатських громад» переміг у конкурсі програми «DOBRE» Агентства США з міжнародного розвитку у 2020 році. Загальна його вартість – понад 500 тисяч гривень. Протягом року над ідеєю працювали багато фахівців із усіх громад, експертну допомогу надавали ПРОМІС та USAID", - йдеться у дописі.
Як зазначається, у кожній громаді є туристичні об’єкти, локації, атракції, заходи, які стануть частиною кількох туристичних маршрутів: вело- і пішохідних, прогулянкового, соляного. Для цього в проєкті передбачено кошти на благоустрій - ремонт під’їзних шляхів, облаштування авто- і велопарковок, станції техобслуговування велосипедів. Також заплановане придбання альтанок, велосипедів, екотуалетів та багато іншого.
"Вчимося корисному добросусідству", - підсумував Богдан Станіславський.