ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Франківських чиновників пересадили на інвалідні візки. ФОТО

З нагоди відзначення Дня людей з обмеженими можливостями міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків вирішив знову посадити чиновників у візки для людей з інвалідністю.

Про це інформує кореспондент Фіртки.

За словами міського голови, таким чином місто знову перевіряють на доступність. Акція «Чиновник у візку» стартувала з Вічевого майдану.

Чиновники проїхались стометрівкою, сквером Міцкевича та вулицею Грушевського.

"Дуже проблемними у місті є аптеки, банки та інші установи, які без правильно облаштованого доступу для людей з обмеженими можливостями не мають працювати. Надзвичайно проблемними у місті є з'їзди з тротуарів та переходів. Звичайно, місто у цьому плані розвивається, але проблем дуже і дуже багато", - розповідає представник Національної асамблеї інвалідів України в Івано-Франківській області Микола Макар.

Міський голова Руслан Марцінків зауважує, що пересуватися на візку йому досить важко.

"Щось воно важко, я вам скажу. І по рівній дорозі. Звичайно людина, звикає, але складно. Треба руки сильні мати. Тяжко", -  сказав Марцінків вже після перших 100 метрів.

Нагадаємо, подібна акція пройшла весною минулого року. Тоді працівники Івано-Франківського міськвиконкому також пересіли в інвалідні візки до Міжнародного дня боротьби за права інвалідів.