ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Фотоконкурс пам’яті Андрія Коника

Це не просто подія для фотографів початківців, та аматорів, можливість проявити свої навички, позмагатись в майстерності та виграти призи. Це щось більше і вище. З глибоким сенсом і значенням. Як і власне людина, якій і приурочена дана подія. 

Андрій Коник – це молодий коломиянин, талановитий фотограф, музикант і мандрівник, який в серпні 2016 захворів на рак. Навколо проблеми, якого і виник однойменний фонд «Коник хелп», який створили його друзів, щоб разом з ним допомогти здолати недугу, та допомагати потребуючим. Нажаль в березні 2017 через рецедив, і раптове погіршення стану, Андрій помер. Та фонд опісля трагедії не опустив рук і продовжив свою місію допомоги іншим, якою жив Андрій.

За 2 роки діяльності втілено сотні акцій, організовано десятки проектів, по допомозі як онкохворим, так людям, які опинились в складних життєвих обставинах, самотні, сироти, тощо. Чого тільки вартує проект «Свідомий бізнес», де об’єднались 30 коломийських підприємців і щомісячно вдається втілити велику благодійну ініціативу. І таких прикладів чимало. Проект «Соціальний візит»( орієнтований на відвідини мешканців геріатричних пенсіонатів, «Коломийська академія розвитку» , вже втричі підтримана фондом «Ginger «( США ) та «ЛОФ».

І багато інших.

А зараз триває онлайн фотоконкурс пам’яті Андрія Коника. Який не прив’язаний до міста, територія охоплення вся Україна. До 20 листопада фотографи аматори та початківці можуть відправити свої фотороботи на конкурс в трьох номінаціях « Люди», «Пейзажі «, Арт» попередньо заповнивши форму.

Трійка переможців отримає призи від спонсорів «Megapolis» ,»Sushi House « та «Amici».

Та можливість, що їхні роботи будуть виставлені разом із роботами Андрія Коника, в мистецькому центрі «Світовид» 

26 листопада, в день народження Андрія, коломиянина, що прожив таке коротке життя, але був і залишається світлом, яке світить і запалює досі ... 

Виручені кошти із фотовиставки підуть на лікування 12 річного коломиянина Ромчика Сорича із діагнозом рак крові. 

Віталій Бирчак

До теми: Коломиян запрошують взяти участь у фотоконкурсі пам'яті Андрія Коника