ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ФОТО. У Дебеславцях довершують нову церкву, а стару розберуть

Замкова гора в Дебеславцях – місце світського паломництва численних туристів з довколишніх населених пунктів і ширше. Поряд з горою височіє новозбудована греко-католицька церква, будівництво якої розпочали в 1993 році. Тоді ж на ентузіазмі залили фундамент. Але голого ентузіазму вистачило ненадовго, - будівельні роботи заморозили майже на десять років.

У 2003 році будівництво відновлено. Роботи проводилися й продовжують проводитися за кошти громади, жертводавців, вихідців з села.

Чимало долучилися фінансово брати Миронюки – Володимир (теперішній мешканець Львова), лікарі Степан і Василь (мешканці Заболотова).

 Народний депутат Андрій Іванчук, який має родинні зв'язки з Дебеславцями, купив для храму люстру, яку громада була не в змозі придбати за власні кошти.

 За словами старшого брата парафіян церкви Петра Петрука, який веде облік доходів і видатків, щороку на будівельні роботи йде приблизно 400 тисяч гривень. А роботи ще чимало.

 

А поруч доживає віку стара церковця, якій фахівці налічили понад 300 років. Реставрації вона вже не підлягає, бо може в руках розсипатися. Раритетні ікони прихожани перенесли до нової церкви. Мабуть, доведеться її розібрати. Так міркують парафіяни.

 

АВТОР: Іван ДЖИНДЖУРА

Читайте також: Отець Роман Скрипнюк – про богослужіння в тюрмі та паломницьке місце в Товмачику