ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Два роки з дня загибелі Анатолія Мельничука: вшанування пам'яті відважного захисника та патріота

Сьогодні виповнюється два роки з дня загибелі Анатолія Мельничука, коломиянина, командира аеромобільного взводу аеромобільної роти 46-ї окремої аеромобільної бригади.

Життя, присвячене Україні

Анатолій Іванович Мельничук народився 31 січня 1976 року в місті Коломия. Він навчався у Коломийській школі №91 ім. Василя Стефаника, а згодом у Коломийському педагогічному училищі. Після цього Анатолій закінчив історичний факультет Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.

Громадська і політична діяльність

Після закінчення університету Анатолій активно включився у громадсько-політичне життя. Він був обраний головою Молодого Руху на Буковині, а пізніше очолив Івано-Франківський осередок. Його друг, Андрій Грабчук, так згадує про нього:

“Після закінчення університету Толік активно увійшов у громадсько-політичне життя міста, був головою Івано-Франківського “Молодого Руху”. Разом ми відвідали неймовірну кількість подій, поїздок і пригод, які назавжди залишаться в пам’яті. Толік завжди цікавився політикою і справами, які робили Україну сильнішою, любив мандрувати і фанатично любив Україну!”

Пристрасть до мандрів і підкорення вершин

Анатолій був пристрасним мандрівником. Він займався яхтингом, але найбільше любив підкорювати вершини, такі як Монблан, хребти Непалу, вершини Криму, Грузії та Карпат. Його жага до пригод і відкриттів супроводжувала його все життя.

Захист Батьківщини

З початком повномасштабного вторгнення російського агресора в Україну, Анатолій не залишився осторонь. 26 лютого 2022 року він добровільно вступив до лав Збройних Сил України, ставши старшим лейтенантом і командиром взводу 46-ї окремої аеромобільної бригади.

На жаль, 25 липня 2022 року в бою в селі Білогірка Херсонської області Анатолій загинув. Він був похований на Алеї Слави в місті Коломия. У нього залишилися дружина та троє дітей.

Вшанування пам'яті

19 грудня 2022 року Анатолію Мельничуку посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Коломиї». У червні 2023 року його також посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Вічна пам'ять Герою

Життя Анатолія Мельничука є прикладом відданості Батьківщині, любові до України та невтомного прагнення до свободи та незалежності. Його героїчний шлях надихає та нагадує нам про ціну, яку платять наші захисники за мир і спокій у нашій країні. Сьогодні ми згадуємо Анатолія з великою повагою і вдячністю за його подвиг та самопожертву. Вічна пам'ять Герою України.

Автор: Королець Ірина