ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Допомога на дітей ФОП: документи слід подати до 15 грудня

Для призначення вперше виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, заява та документи повинні бути подані до 15 грудня 2020 р., повідомляє пресслужба міськради.

25 листопада 2020 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 1171 «Деякі питання виплати соціальної допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям».

Відповідно до зазначеної постанови виплату допомоги на дітей фізичним особам ‒ підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку буде відновлено, на період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року.

Особам, які у травні — серпні 2020р. отримали допомогу на дітей фізичним особам — підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, виплату такої допомоги буде здійснено у грудні 2020р. за листопад і грудень 2020р. без подання нової заяви та необхідних документів;

Допомога на дітей особам, які звертаються за її призначенням вперше із заявою та необхідними документами, призначається і виплачується у листопаді та грудні 2020р. відповідно до Порядку виплати допомоги на дітей фізичним особам — підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020р. № 329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми».

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.