ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

До кінця року апарати РДА скоротять в два рази

До кінця року апарати РДА скоротять у два рази. Про це йшлося на нараді керівника апарату Івано-Франківської ОДА Романа Маланія з керівниками апаратів та служб управління персоналом райдержадміністрацій.

Найбільшої актуальності набрало питання щодо реалізації Постанови Кабінету міністрів України від 19.06.2019 року №746 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету міністрів України від 25 березня 2014 р. №91». А саме: наскільки скоротять штатну чисельність працівників структурних підрозділів та апарату райдержадміністрацій області, інформує пресслужба ОДА.

Керівник апарату ОДА Роман Маланій надав відповідні обґрунтування та рекомендації представникам райдержадміністрацій щодо особливості формування структури РДА:

«Фактично процес скорочення нам потрібно починати з 1 жовтня, оскільки фінансування скорочених одиниць з 1 січня не буде. Тому до 1 січня потрібно провести всі процедури, дотримуючись законів. Тож до 1 жовтня мають бути розроблені штатні розписи по районах».

Начальник відділу управління персоналом апарату ОДА Анатолій Мельничук зазначив, що в результаті реалізації зазначеної постанови Кабінету міністрів України передбачається скорочення граничної чисельності працівників райдержадміністрацій з 1812-ти до 1221-єї одиниці, в тому числі апаратів райдержадміністрацій — з 424-х до 212-ти одиниць.

На нараді йшлося про забезпечення трудових прав працівників і дотримання законодавства при здійсненні заходів зі скорочення чисельності працівників районних державних адміністрацій та взаємодії із профспілковими організаціями.