ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Дня захисника України та Свята Покрови: на Франківщині відбувся забіг на одну морську милю

У понеділок, 14 жовтня, в селі Дубівці Галицького району відбувся традиційний, вже сьомий, забіг на одну морську милю – 1852 метри, а також на дистанції 100 і 50 метрів.

Приурочили подію до Дня захисника України та Свята Покрови, пише Репортер.

«Захід проводиться для населення нашого та сусідніх сіл, – розповідає головний організатор забігу, майстер спорту Олег Позарко. – Цей забіг – більше для дітей. А цьогоріч започаткували й дистанцію для дошкільнят, вони пробіжать 50 метрів. Це ми робимо для популяризації бігу як виду спорту».

За даними “Репортера”, цьогоріч захід значно масштабніший, ніж минулого року. Лише у забігу на милю взяли участь понад 80 спортсменів.

«Дуже радий, що цьогоріч до нас долучилась Калуська спортивна школа, багато старшого покоління! Мої колеги привезли цілий автобус учасників клубу «Говерла». І окремо приємно бачити серед учасників великих спортсменів, для яких дистанція у майже два кілометри – це фактично нічого. Але найприємніше, що долучилися і звичайні селяни», – додає Олег Позарко.

На захід приїхали також і спортсмени світового рівня: Христина Юткіна, яка недавно на чемпіонаті світу в Катарі здобула шосте місце у спортивній ходьбі, та Ігор Гелетій, який на столичному марафоні днями був на фініші третім.

Авторка:  Тетяна Скоропляс