ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Дев’ять унікальних локацій Покуття об’єднають у новий туристичний маршрут

Щонайменше дев’ять унікальних локацій Покуття буде об’єднано в новий туристичний маршрут.
Його створять в рамках проєкту “Pinsel.Return”, котрий має на меті культурний розвиток регіону, а також створення путівника стежками Покуття. Кожна локація ‒ це унікальна історична пам’ятка, аналогів якій не існує в Україні! А серце маршруту ‒ Костел Непорочного Зачаття та монастирські келії на Городенківщині, повідомляють на сторінці Cтежками Покуття "PINSEL.Return"
"Саме ця велична, але забута споруда надихнула нас на створення туристського шляху слідами величного майстра Георга Пінзеля. Попри культурну та мистецьку цінність будівель, їхні стіни ховають ще й надзвичайно багату історію. Було б просто незаконно тримати таку красу поза увагою любителів мандрувати!" - кажуть організатори.
Як зазначається, оскільки територія Костелу ‒ це серце путівника, то вже цього серпня тут відбудуться перші ключові події в рамках проєкту.
"Ми покажемо, як змінювались традиційні вбрання жінок та чоловіків на Покутті, почуємо, як столітні стіни дихають в такт з класичною музикою, та навіть зможемо поблукати заплутаними лабіринтами у пошуках скарбів!
Але це ще не всі новини. Нашу ініціативу підтримав Український культурний фонд та Державне агентство розвитку туризму України. І саме завдяки їхній підтримці реалізація цього амбітного проєкту стала можливою! Як добре зустріти однодумців, які не просто підтримують, а й допомагають із втіленням амбітних цілей. Покажімо, якими надзвичайними місцями багате Покуття!" - йдеться у дописі.