ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Держава дотує фермерам утримання молочних корів

Днями під головуванням заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького відбулася чергова селекторна нарада з питань державної підтримки сільського господарства.

Участь у заході взяли директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин та спеціаліст відділу тваринництва, повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

На нараді детально розглядалось питання виплати дотації на безповоротній основі фермерським господарствам за утримання від п’яти корів молочного напрямку продуктивності, ідентифікованих і зареєстрованих відповідно до законодавства. За кожну наявну станом на 1 липня поточного року молочну корову в розмірі 5 тисяч гривень, але не більше 250 тис. грн на одне господарство.

Для одержання дотації за утримання молочних корів фермерські господарства до 1 жовтня (станом на 1 липня) подають до Мінекономіки пакет документів, визначених постановою Кабінету міністрів України від 7лютого 2018 року №106 із змінами внесеними постановою Кабміну від 03.06.2020 року №447.

Надання спеціальної дотації фермерським господарствам дозволить господарникам наростити чисельність корів та зміцнити їх матеріально-технічну базу.

До теми:  Держава фінансово підтримує пасічників