ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Де в Коломиї планують облаштувати нові паркувальні місця

Коломийська влада працює над облаштуванням у місті нових паркувальних місць.
"Історія з місцями для паркування у Коломиї вже давно всім відома, - зазначає у фейсбук міський голова Богдан Станіславський. - Це комплексна проблема, яка полягає як в порушенні правил паркування, так і в тому, що залишити автомобіль деінде неможливо. Щороку кількість транспорту тільки збільшуватиметься. Тому для початку ми працюємо над розвантаженням центральної частини міста, де є найбільші труднощі з паркуванням".
"В основі розв'язання проблеми ми поставили твердження: залишивши своє авто на парковці, мешканці та гості громади мають максимально швидко та комфортно дістатися центру міста, - продовжує мер. - Так зробили, наприклад, у Замості, де в радіусі 400 м від центру розташовано кілька паркувальних майданчиків. Цю ідею буде покладено в основу стратегії сталої мобільності міста".
Зі слів міського голови, ще в лютому працівники відділу архітектури та містобудування запропонували використати ділянки на вул. Отця Русина, де поруч Кляштору, взявши р. Млинівку в трубу, можна розмістити близько 65 паркомісць, а позаду супермаркету можна облаштувати 140 паркомісць.
"Також територія на два майданчики є на вул. Коцюбинського, а саме: один позаду пологового будинку, другий - поруч геріатричного пансіонату. Таким чином ми отримаємо біля 300 додаткових паркомісць.
Наразі ці місця - тільки проєкт. Але те, що нам потрібно більше паркувальних майданчиків - це факт. Тому ведемо зараз активну роботу щодо розв'язання цієї проблеми" - наголошує Богдан Станіславський.