ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Дай лапу": у Коломиї пройшла виставка собак. ВІДЕО

До Коломиї на виставку собак завітали чотирилапі та їхні господарі з усього Прикарпаття.

Під час свята не лише хизувались своїми домашніми улюбленцями, а й демонстрували їхні вміння під час різноманітних конкурсів, інформує НТК.

Івані Шляхтич приїхав на виставку з Городенки: привіз показати свою собаку Джульку мисливської породи Ґрейгаунд. Чоловік каже, що саме собака допомагає родині.

Має Королева Англії і я”,- сміється чоловік.

Учасник виставки собак зі Снятинщини Василь Чернявський привіз з собою тримісячного Бігля. Для чотирилапого це дебют, але господар впевнений у силах свого улюбленця. Каже, що ця порода – сімейна і товариська, тому подобається всім.

Його тато – чемпіон України. Мама також бере участь у виставках. Це гончі мисливські собаки”, – каже Василь Чернявський.

Прийшов на виставку й коломиянин Петро зі своїм домашнім улюбленцем – пекінесом Лакі. На виставці хлопчик сподівається отримати поради від досвідчених кінологів та господарів.

Вчу його вже два роки і нічого не виходить”, – каже коломиянин.

У жовтня 2018 року в Коломиї вже відбулася така виставка. Цього річ знову вирішили зібрати чотирилапих. Голова Івано-Франківського клубу службово-спортивного собаківництва Віктор Щетінін каже, що такі заходи сприяють відродженню кінологічного руху на Коломийщині. Саме ця організація вже вдруге допомагає провести виставку у Коломиї.

На прохання кінологів у Коломиї ми вирішили допомагати відновленню кінологічного руху. Коломия мала колись дуже сильний клуб, собаки були чемпіонами України. Згодом якось все затихло і стало шкода. Тому ми вирішили знову підняти цей рівень”, – каже голова організації.

У рамках заходу відбулася оцінка відповідності породі. Під час такої процедури пес може отримати звання кандидата у чемпіони України.

Також були присутні кінологи з Львівщини. Вони продемонстрували показові виступи службових собак. У виставці могли взяти участь усі охочі, незалежно від походження та наявності родовідних документів. Головний критерій свята – любити свою собаку.

Детальніше – у сюжеті телеканалу НТК: