ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Чоловіку, якого підозрюють у вбивстві ветерана АТО/ООС на Франківщині, обрали запобіжний захід. ВІДЕО

41-річному чоловікові, якого підозрюють у вбивстві учасника бойових дій Василя Попадича, обрали міру запобіжного заходу. Рішення ухвалили у Надвірнянському районному суді, повідомила кореспондентка Суспільного.

Судове засідання тривало з 16:00 до 18:30. Майже годину судді перебували у нарадчій кімнаті. Зрештою вирішили, що за такий злочин заставу призначати не можна.

"Слідчий суддя постановив: клопотання слідчого задовольнити, обрати підсудному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, до 7 грудня. Копію ухвали вручити підозрюваному негайно після її оголошення. Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду після її оголошення", — сказала суддя Віта Матолич.

За словами завідувача сектору мобілізаційної оборонної роботи та зв'язків з правоохоронними органами міської ради Михайла Греська, загиблий був чинним військовослужбовцем. Він служив у 109 батальйоні 10 гірсько-штурмової бригади. На війні хлопець був з 2016 року.

"Виявилося, що він — старший солдат Збройних сил України. Пройшла ротація, він був у відпустці. Приїхав сюди привітати маму з днем народження", — говорить Михайло Гресько.

У ніч із п'ятниці на суботу поліцейські отримали повідомлення про конфлікт двох чоловіків. Приїхавши на місце, вони знайшли пораненого хлопця. Його одразу відвезли у лікарню, а нападника за годину впіймали у нього вдома. За словами криміналіста обласної поліції Романа Павлюка, затриманий у минулому мав судимість.

Василя Попадича привезли у лікарню у стані клінічної смерті. Перед операцією лікарі проводили реанімаційні заходи, розповідає заступник директора Надвірнянської ЦРЛ з медичної роботи Іван Маланюк. Операція пройшла успішно, але через 19 годин серце хлопця зупинилося.

"Ми ще мали під час операції дві зупинки серця, коли проводили прямий масаж серця. Ці заходи були успішні. Рану на серці зашили. Згідно з правилами зашили перикард серця, відновили серцеву діяльність, але вона була досить слабка. За інтенсивністю серце працювало не на повну силу. Підозрюємо, що було пошкодження провідних шляхів серця", — каже Іван Маланюк.

Чоловік помер за 19 годин після операції

Поховають загиблого 12 жовтня. Прощання із ветераном АТО/ООС організовує координаційна рада спілок ветеранів Надвірнянщини разом з міською радою. Голова координаційної ради спілок ветеранів Надвірнянщини Василь Сіщук каже, що увесь судовий процес атовці контролюватимуть і домагатимуться справедливого вироку.

"Восьмий рік у нас триває війна, а захисники дуже часто гинуть там, де мали б налагоджувати своє життя, тішитися йому. Я сподіваюся, що наша правоохоронна система не покаже себе з поганої сторони, бо це — захисник України. І треба пам'ятати про те, що ветеранська спільнота не дозволить це просто на гальмах спустити", — розповів Василь Сіщук.

Побратими загиблого домагатимуться справедливого розслідування

Згідно із висновоком судово-медичного експерта причиною смерті стало проникаюче поранення грудної клітки з пораненням серця. До 25-річчя Василь Попадич не дожив два місяці.

Що відомо

У ніч на 10 жовтня у Надвірнянській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, від ножового поранення у груди помер 25-річний учасник бойових дій Василь Попадич. Як повідомив Суспільному голова Надвірнянської громади Зіновій Андрійович, на хлопця вчинили замах.

За словами заступника генерального директора Надвірнянської центральної районної лікарні Івана Меланюка, ветерана прийняли у медзаклад у дуже важкому стані. Спочатку медики провели реанімацію, потім — операцію. Проте хлопця лікарям не вдалося врятувати.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.